Gk and current affairs quiz 31 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 31 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 31 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 31 May 2019

Q1. What is “ Missing Men Formation” ?

1. Super Computer Software

2. Chronology of Human

3. Aerial Salute

4. Non

Answer:3

Q2. Which of the following is not related with country’s all women crew to

flying medium lift helicopter?
1. Hina Jaiswal
2. Parul Bhardwaj
3. Aman Nidhi
4. Anita Sindhiya
Answer:4
Q3. Which company will open first unit to make musical instruments in India?

1. Suzuki
2. Gibson
3. Yamaha
4. Rolland
Answer:3
Q4. Saurabh Choudhary wins ..........in 10M Air Pistol Event in ISSF World Cup.

1. Gold
2. Silver
3. Bronze
4. Non
Answer:1
Q5. Which of the following Stock Exchange has recently launched his Logo?

1. Bombay Stock Exchange
2. National Stock Exchange
3. New York Stock Exchange
4. Hong Kong Stock Exchange

Answer:2
Q6. Which country has launched his first ever Moon- Sighting website?

1. Saudi-Arabia
2. Iran
3. Pakistan
4. Israel
Answer:3
Q7. Which Ministry has unveiled draft of New Export Policy?

1. Ministry of Finance
2. Ministry of Corporate Affairs
3. Commerce Ministry
4. Non
Answer:3
Q8. Which institute has launched B.Tech in Data Science and Engineering first
in India?

1. IIT Delhi
2. IIT Mandi
3. IIT Kanpur
4. IIT Madras
Answer:2
Q9. Who is appointed as Chief Technology Officer of Walmart Company?

1. Saurabh Choudhary
2. Suresh Kumar
3. Balram Bhargav
4. Chandani Murmu
Answer:2
Q10. Abhay Kumar concurrently accredited as Ambassador to...............

1. Chad
2. Mali
3. Cuba
4. Comoros

Answer:4