Gk and current affairs quiz 4 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 4 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 04 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 4 April 2019

Q1. India will setting up the India-Africa Institute of Agriculture and Rural Development (IAIARD) in?

1. Zambia

2. Malawi

3. Uganda

4. Nairobi

Answer:2

Q2. The “Bilateral Maritime Exercise ‘AUSINDEX-19” related with?
1. India-Australia
2. India-Austria
3. India-Azerbaijan
4. Non
Answer:1
Q3. The Bilateral Maritime Exercise ‘AUSINDEX-19’ is being held in?

1. Mumbai
2. Perth
3. Victoria
4. Vishakhapatnam
Answer:4
Q4. Which of the following social website has recently launched “
Checkpoint Tipline”?

1. Facebook
2. Twitter
3. Whatsapp
4. You Tube
Answer:3
Q5. Which of the following institution has recently released the Global
report on food crisis 2019?

1. FAO
2. WFP
3. Only 1
4. Both 1&2

Answer:4
Q6. The headquarter of Food and Agriculture Organization (FAO) is
located at?

1. Rome, Italy
2. Berlin, Germany
3. Sophia, Bulgaria
4. Moscow, Russia
Answer:1
Q7. The word “ Ways and Means Advances (WMA)” is related with
following option?

1. RBI
2. World Bank
3. ADB
4. IMF
Answer:1
Q8. The Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) was passed on?

1. 1956
2. 1957
3. 1958
4. 1959
Answer:3
Q9. Which of the following is approves sale of 24 MH 60 helicopters to
India?

1. France
2. US
3. Israel
4. Britain
Answer:2
Q10. The Indian Army has successfully built the longest suspension
bridge ‘Matiri Bridge’?

1. Leh- Ladakh
2. Aizawl
3. Shrinagar

4. Dibrugarh
Answer:1