Gk and current affairs quiz 4 may 2019 1

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 4 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 04 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 4 May 2019

Q1. Which of the following is related with Centre of Excellence for Waste to Wealth Technologies?

1. PM-STIAC

2. IIT Delhi

3. PSA

4. All

Answer:4

Q2. India is planning to launch its latest radar imaging satellite ?

1. RISAT 3
2. RISAT 2BR1
3. RISAT 2BR2
4. Non
Answer:2
Q3. The first satellite of RISAT series was firstly deployed in orbit on?

1. 20 April 2009
2. 4 May 2010
3. 17 October 2008
4. 22 March 2011
Answer:1
Q4. Which country has recently released International Religious Freedom 2019
report?

1. India
2. USA
3. Britain
4. France
Answer:2
Q5. India has been categorize in International Religious Freedom 2019 report
with ?

1. Tier-I
2. Tier-II

3. Tier-III
4. Tier-IV
Answer:2
Q6. Which of the following are open trading border posts between India and
China?

1. Nathu La in Sikkim.
2. Shipkila in Himachal Pradesh.
3. Lipulekh (or Lipulech) in Uttarakhand
4. All
Answer:4
Q7. Which of the following are not related with ‘Operation Swift Retort’?

1. India
2. Pakistan
3. Chin
4. Non
Answer:3
Q8. Varuna 19.1 is joint naval exercise between the following Nations?

1. India-Italy
2. India-France
3. India-Germany
4. India- Saudi Arabia
Answer:2
Q9. The “sovereign internet” bill is related with?

1. Japan
2. South Korea
3. Russia
4. North Korea
Answer:3
Q10. The Sanctions Committee of the UN Nations Security Council was
established in
?
1. 1999

2. 2000
3. 2001
4. 2002
Answer:1