Gk and current affairs quiz 7 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 7 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 07 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 7 February 2019

Q1. Which organization has start to secure remaining 96 elephant corridors across 12 States in India?

1. World Elephant Alliance

2. Asian Elephant Alliance

3. Europe-Asia Elephant Alliance

4. Europe-Asia-Africa Elephant Alliance

Answer:2

Q2. Which of following Non Government Organization (NGO) are also

related with Asian Elephant Alliance?
1. Wildlife Trust of India’s (WTI)
2. International Fund for Animal Welfare
3. IUCN Netherlands and World Land Trust
4. All
Answer:4
Q3. Gaj Yatra’, a nationwide campaign to protect elephants, was
launched on?

1. 22 June 2017
2. 27 April 2018
3. 12 August 2017
4. 18 December 2018
Answer:3
Q4. Which tax are levied on the funding received by startups from an
external investor, under the Angel Tax?

1. 24%
2. 27%
3. 30%
4. 35%
Answer:3
Q5. The Hoveizeh long-range cruise missile are related with?

1. Iran
2. India
3. Indonesia

4. Iraq
Answer:1
Q6. The Flamingo sanctuary are located in?

1. Bhopal
2. Mumbai
3. Bangalore
4. Noida
Answer:2
Q7. Which of the following district are not related with Sanjay Gandhi
National Park?

1. Palgar
2. Thane
3. Mumbai Suburb
4. Satara
Answer:4
Q8. The Sangeet Natak Akademi was firstly established by?

1. 1954
2. 1952
3. 1953
4. 1955
Answer:2
Q9. Ustad Bismillah Khan award is given to young artists for their talent
in the fields of?

1. Music
2. Dance
3. Only 1
4. Both
Answer:3
Q10. Siamese fighting fish is named................national aquatic animal?

1. Thailand
2. Taiwan
3. Chin
4. Japan

Answer:1