Gk and current affairs quiz 7 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 7 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 07 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 7 May 2019

Q1. Which of the following High Court has started “Zero Pendency Court Project”?

1. Hyderabad High Court

2. Delhi High Court

3. Mumbai High Court

4. Nainital High Court

Answer:2

Q2. Payment and settlement Systems act was established in?

1. 2007
2. 2008
3. 2009
4. 2010
Answer:1
Q3. The Indian Space Research Organization is planning to launch Aditya- L1
mission to study of?

1. Jupiter
2. Venus
3. Sun
4. Black Hole
Answer:3
Q4. What was the name of Indian Last captive White tiger?

1. Bajirao
2. Shivaji
3. Ranjeet
4. Arjun
Answer:1
Q5. The king of ................. has formally taken the formal title King Rama X?

1. Bhutan
2. Japan
3. Cambodia

4. Thailand
Answer:4
Q6. Gujarat Shops and Establishments Act 2019 came into force from?

1. 1 May 2019
2. 1 January 2019
3. 1 February 2019
4. 1 April 2019
Answer:4
Q7. Which of the following Indian Navy Ship has recently decommissioned?

1. INS Rana
2. INS Rajput
3. INS Ranjit
4. INS Vikramadity
Answer:3
Q8. The Fall Armyworm (FAW) is also related with?

1. Farmer’s
2. Retired Soldiers
3. Women Labour
4. Child Labourer
Answer:1
Q9. Who was released a postage stamp on Vedanta Desikan in New Delhi?

1. President
2. Prime Minister
3. Vice President
4. Lok Sabha Speaker
Answer:3
Q10. Which of the following are related with Vedanta Desikan?

1. Film Director
2. Musician
3. Freedom Fighter
4. Guru/philosopher

Answer:4