Gk and current affairs quiz 8 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 8 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 08 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 8 April 2019

Q1. The India-Nepal Franchise Investment Expo and Conclave will be held in?

1. New Delhi

2. Kathmandu

3. Janak Pur

4. Patna

Answer:2

Q2. The FIFA has recently launched football ranking list of the all
countries and India man football team got the rank?

1. 101
2. 102
3. 103
4. 104
Answer:1
Q3. BSE, and India INX become the first Indian exchange in sign MoU
with.......... exchange?

1. Japan
2. London
3. Moscow
4. Hong Kong
Answer:3
Q4. The International Mine Awareness Day is celebrates on?

1. 5 June
2. 31 May
3. 22 April
4. 4 April
Answer: 4
Q5. Which of the following has assume the charge as MD of LIC?

1. M.R Kumar
2. Hemant Bhargav
3. T.C Sushil Kumar
4. Vipin Aanand

Answer:4
Q6. Salim Ali Centre for Ornithology and Natural History ( SACON) is
located at?

1. Coimbatore
2. Ranathambhaur
3. Ranchi
4. Leh
Answer:1
Q7. 7 th Foreign Office Consultation between India and Italy held in?

1. Mumbai
2. New Delhi
3. Bangalore
4. Rome
Answer:2
Q8. Which of the following is not share his border with Italy?

1. Spain
2. France
3. Austria
4. Switzerland
Answer:1
Q9. Which of the following language not related with “Maharshi
Badrayan Vyas Samman”?

1. Sanskrit
2. Telugu
3. Kannada
4. Hindi
Answer:4
Q10. Which of the following has recently appointed as MD of IL&FS?

1. C.S Rajan
2. Vineet Nayyar
3. Bijay Kumar
4. Nand Kishore
Answer:1