Gk and current affairs quiz 8 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 8 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 08 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 8 June 2019

Q1. Which of the following is related with Competition Commission of India?

1. Competition Act, 2002

2. Competition Act, 2003

3. Competition Act, 2004

4. Competition Act, 2005

Answer:1

Q2. Which of the following is newest Cabinet Committee?

1. Investment
2. Employment and Skill Development
3. Only 1
4. Both 1 & 2
Answer:4
Q3. The .......... government’s proposal to make buses and the Metro free for
women.

1. Karnataka
2. Uttar Pradesh
3. Delhi
4. West Bengal
Answer:3
Q4. Which country has started to check social media details of most visa
applicants?

1. Chin
2. India
3. USA
4. EU
Answer:3
Q5. Which of the following is related with "New START" treaty?

1. Chin-India
2. USA-Russia
3. Russia-India

4. Russia-EU
Answer:2
Q6. The...........government has withdrawn its quotas of posts kept reserved
under the Economically Backward Persons in General Category (EBPG).

1. Punjab
2. Haryana
3. Uttar Pradesh
4. Telangana
Answer:2.
Q7. The "World Food Safety Day" is celebrate on ?

1. 6 June
2. 9 June
3. 8 June
4. 7 June
Answer:4
Q8. Which state has recorded the highest number of discoveries of plants and
animals in 2018?

1. Odisha
2. Assam
3. Kerala
4. Uttrakhand
Answer:3
Q9. Which of the following is related with "Kharga Prahar"?

1. Indian Army
2. Indian Navy
3. Indian Airforce
4. All
Answer:1
Q10. Which institution has supported for the people of J&K for the realization
of their legitimate right to self-determination?

1. AU

2. OIC
3. WB
4. EU
Answer:2