Gk and current affairs quiz 9 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 9 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 09 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 9 February 2019

Q1. The Small Grants Programme (SGP) was recently held in?

1. Calcutta

2. Lucknow

3. Delhi

4. Mumbai

Answer:3

Q2. Which of the following statement are not related with Small Grants

Programme (SGP)?
1. Provides financial Support to Community
2. Provide Technical Support to Community
3. Provide Medical Support to Community
4. All
Answer:3
Q3. The Small Grants Programme (SGP) was firstly launched in?

1. 1992
2. 1994
3. 1995
4. 1998
Answer:1
Q4. To boost cargo movement on Ganga, the second phase of river
information system (RIS) was recently inaugurated in?

1. Patna
2. Varanasi
3. Prayagraj
4. Hugali
Answer:1
Q5. Which risks are avoiding in water transport under the River
Information System (RIS) ?

1. Ship- to – Ship collisions.
2. Ship – Bridge collisions.
3. Groundings
4. All

Answer:4
Q6. Which country has recently signed accession papers with NATO?

1. Pakistan
2. Macedonia
3. Belarus
4. Montenegro
Answer:2
Q7. North Atlantic Treaty Organization (North Atlantic Alliance) was
signed in?

1. 24 March 1945
2. 17 September 1947
3. 4 April 1949
4. 6 July 1946
Answer:3
Q8. The headquarter of North Atlantic Treaty Organization (North
Atlantic Alliance) are located in?

1. Belgium
2. Paris
3. Sweden
4. Washington DC
Answer:1
Q9. Which Indian state has to get country’s 2nd longest rail tunnel?

1. Maharashtra
2. Kerala
3. Tamil Nadu
4. Karnataka
Answer:2
Q10. Which option are correct in case of Dard Aryans?

1. People who live on hillsides
2. People who live on Wetlands
3. People who live on Basin
4. All
Answer:1