Gk and current affairs quiz 9 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 9 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 09 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 9 March 2019

Q1. Which of the following chemical elements use in green crackers?

1. Sodium Nitrate & Strontium Nitrate

2. Barium Nitrate & Potassium Nitrate

3. Potassium Nitrate & Sodium Nitrate

4. Strontium Nitrate & Barium Nitrate

Answer:2

Q2. The government of India and the World Bank signed $ 25.2 Million

loan agreement to support the state reforms expenditure management
of?

1. Gujrat
2. Bihar
3. Uttar Pradesh
4. Chhattisgarh
Answer:4
Q3. Yonex all England championship are related with?

1. Cricket
2. Hockey
3. Badminton
4. Tennis
Answer: 3
Q4. Which of the following has recently declared world youngest self
made billionaire?

1. Kylie Jenner
2. John Collison
3. Evan Spiegel
4. Alexandra Andersen
Answer:1
Q5. Which of the following Ministry has announced “ Permanent
commission to women” ?

1. Ministry of defence
2. Ministry of electronics and IT
3. Ministry of information and broadcast

4. Ministry of finance
Answer:1
Q6. Which of the following city has selected the India’s cleanest city
under the “ Clean Survey Award- 2019”?

1. Gochar
2. Mandsaur
3. Indore
4. Chandigarh
Answer:3
Q7. Which of the following day will be celebrate as “ Jan Aushadhi
Diwas” ?

1. 5 March
2. 6 March
3. 7 March
4. 8 March
Answer:3
Q8. Madhya Pradesh has decided to include ....... In primary education
curriculum of the state Tribals dominant districts?

1. Bhotia
2. Gondi
3. Gaaro
4. Bheel
Answer:2
Q9. Sultan Azlan Shah Cup to be held ?

1. Singapore
2. Indonesia
3. Philippines
4. Malaysia
Answer:4
Q10. Who is established the foundation stone of Dehradun-Mussoorie
Rope Way project?

1. Baby Rani Maurya
2. Trivendra Rawat

3. Prakash Pant
4. Satpal Maharaj
Answer:2