Gk and current affairs quiz 9 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 9 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 09 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 9 May 2019

Q1. Border Roads Organisation (BRO) celebrated its Raising Day on?

1. 7 May

2. 8 May

3. 9 May

4. 10 May

Answer;1

Q2. Which of the following is not related with “Basavanna”?

1. Philosopher
2. Telugu Poet
3. Statesman
4. Social Reformer
Answer:2
Q3. The statue of Basaveshwara was Inaugurated by Prime Minister Nrendra
Modi in 2015?

1. New Delhi
2. Sydney
3. London
4. Washington
Answer:3
Q4. The 11th Arctic Council ministerial meeting held at?

1. Stockholm (Sweden)
2. Copenhagen (Denmark)
3. Oslo (Norway)
4. Rovaniemi (Finland)
Answer:4
Q5. The Arctic Council was established by Ottawa declaration in?

1. 1994
2. 1995
3. 1996
4. 1997

Answer:3
Q6. Which of the following are not the member of Arctic Council?

1. Finland
2. Iceland
3. Norway
4. Britain
Answer:4
Q7. Which Indian institution are related with “Center of Excellence”?

1. CCMB
2. CSIR
3. ISRO
4. DRDO
Answer:1
Q8. Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) is related to?

1. Iran
2. Iraq
3. India
4. Indonesia
Answer:1
Q9. Which of the following region people genetic studies has recently done by
Centre for Cellular and Molecular Biology (CCMB)?

1. Andaman
2. Nicobar
3. Lakshadweep
4. Malabar region
Answer:3
Q10. The Maveli frog or Pignose Frog is also found in India in?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Odisha
4. Karnataka

Answer:2